Câu hỏi:

20/07/2024 189

According to the passage, the basic knowledge needed to transform Mars comes from


A. the science of astronomy



B. a knowledge of Earth's ecology


Đáp án chính xác


C. data from space probes



D. science fiction stories


Trả lời:

verified Giải bởi Vietjack

Chọn đáp án B.

Giải thích: Dựa vào câu “But as researchers develop a more profound understanding of how Earth’s ecology supports life, they have begun to see how it may be possible to create similar conditions on Mars”, tạm dịch là “Nhưng khi các nhà nghiên cứu phát triển sự hiểu biết sâu sắc hơn về cách hệ sinh thái của Trái đất liên quan đến sự sống, họ đã bắt đầu nghiên cứu cách có thể tạo ra các điều kiện tương tự trên sao Hỏa”.

Dịch: Hiểu biết về hệ sinh thái của trái đất

CÂU HỎI HOT CÙNG CHỦ ĐỀ

Câu 1:

The other passengers will get on the bus soon. Then we'll leave.

Xem đáp án » 24/08/2022 233

Câu 2:

What does the passage mainly discuss?

Xem đáp án » 24/08/2022 174

Câu 3:

He was presented with a gold watch in_____ of his years as club secretary.

Xem đáp án » 24/08/2022 172

Câu 4:

The word "there" in paragraph 1 refers to

Xem đáp án » 24/08/2022 170

Câu 5:

To increase the number of female representatives, the selection committee decided to discriminate in favour of women for three years.

Xem đáp án » 24/08/2022 165

Câu 6:

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word that differs from the other in the position of primary stress in each of the following questions.

Xem đáp án » 24/08/2022 164

Câu 7:

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the sentence that best completes each of the following exchanges.

Moana and Jerome are talking about their holiday. - Moana: "You should have booked the earlier flight." - Jerome:"

Xem đáp án » 24/08/2022 159

Câu 8:

Roger and Emily are talking about Roger's result at MasterChef cooking show. - Emily: "Your parents must be proud of you." - Roger:

Xem đáp án » 24/08/2022 159

Câu 9:

According to Christopher McKay, the possibility of transforming Mars

Xem đáp án » 24/08/2022 152

Câu 10:

It has been translated into 25 languages, including Chinese, and was made into a major motion picture for (45)_____ Tan co-wrote the screenplay.

Xem đáp án » 24/08/2022 146

Câu 11:

The "greenhouse effect" mentioned in paragraph 3 is

Xem đáp án » 24/08/2022 146

Câu 12:

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

Xem đáp án » 24/08/2022 143

Câu 13:

In 1985, she wrote the story "Rules of the Game" for a writing workshop, which laid the early (43)_____ for her first novel The Joy Luck Club. 

Xem đáp án » 24/08/2022 143

Câu 14:

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct word or phrase that best fits each of the numbered blanks.

Amy Tan was born on February 19, 1952 in Oakland, California. Tan grew up in Northern California, (41)____when her father and older brother both died from brain tumors in 1966, she moved with her mother and younger brother to Europe, where she attended high school in Montreux, Switzerland. She returned to the United States for college. After college, Tan worked (42)____ a language development consultant and as a corporate freelance writer. In 1985, she wrote the story "Rules of the Game" for a writing workshop, which laid the early (43)_____ for her first novel The Joy Luck Club. Published in 1989, the book explored the (44)____ between Chinese women and their Chinese-American daughters and became the longest-running New York Times bestseller for that year. The Joy Luck Club received numerous awards, including the Los Angeles Times Book Award. It has been translated into 25 languages, including Chinese, and was made into a major motion picture for (45)_____ Tan co-wrote the screenplay. Tan's other works have also been adapted into several different forms of media.

Xem đáp án » 24/08/2022 139